In de zomer van 1981 ben ik begonnen om honden en katten op te vangen via de dieren bescherming. De mooiste en liefste katten kreeg ik binnen. Maar er een van houden was er niet bij, omdat ik ze gelukkig bijna allemaal herplaatste. Er zaten hele mooie bij, waarvan ik achteraf zeg, dat het misschien wel raskatten geweest waren. Ook de kleuren waren prachtig, blauwcrème met en zonder wit. Deze kleur heeft me toen al gegrepen. Omdat alles weg ging heb ik besloten om een kat te kopen die voor mij zelf was en niemand kon hem meer mee nemen.
De krant open geslagen op een zaterdag en daar stond een kat in. Een brown-tabby-torty Perzisch poesje. Wat voor kleur het was wist ik toen nog niet, maar ze zal wel mooi zijn..
Ik ben haar op een woensdag gaan halen als poesje van  4 1/2 maand oud. Een mooie poes die al een voordracht had voor bis. Ook hiervan wist ik het bestaan niet. Ik was nog nooit op een show geweest, wist zelfs niet dat die bestonden. 
Toen ik deze poes drie maanden had heb ik er een kater bij geplaatst, een red taby.  Een moord kerel die nooit gesproeid heeft. Lang heb ik er geen plezier van mogen hebben. Hij had last van chronische diaree en heb hem na lang dokteren en veel onderzoeken in laten slapen, omdat ik het on katers vond om hem op te sluiten in een kooitje, omdat ik het niet meer zag zitten om met een emmer en dweil hem na te lopen. Overal waar hij liep lagen zijn sporen en in de kooi had ik maar een klein oppervlakte schoon te maken. Ik heb dit meegedeeld gehad aan de fokker en zij vroeg me : "Heb je er al mee gefokt". Gelukkig niet zeg. Dit is toch onmenselijk om andere mensen op te zadelen met een probleem, wat erfelijk kan zijn! 
In de loop der jaren zijn er verschillende katten bij mij geweest en heb ik menig show in binnen en buiten land gelopen. Ook heb ik een hele schare kittens mijn huis zien verlaten.
Zo heb ik 12 jaar van van mijn leven gedeeld met mijn toenmalige katten. 
Ik ben gaan verhuizen en mocht maar 1 kat meer houden van de woningbouwverenging en 1 kat heb ik toen gehouden. Deze is inmiddels overleden. Nu ik vehuisd ben  naar het wondermooie Limburg, begint mijn bloed toch weer te kriebelen. 

Ik heb 2 jaar in Sittard gewoond en nu sinds april 2004 woon ik in Jabeek.

 

We zijn nu in het bezit van vier hele lieve maine-coon poesjes en een kater.

 

 

setstats 1

setstats 1